Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Nieuws Voor sociaal overleg, wij steunen de staking!

Wednesday20 February 2019

Wednesday, 21 December 2011 17:09

Voor sociaal overleg, wij steunen de staking!

Written by 

In het licht van de algemene staking van donderdag 22 december, wil het N-SA haar steun betuigen met dit protest. Voor ons moet solidarisme in de geest van de Wet van 20 september 1948 worden gezien, waarin sociaal overleg tussen de sociale klassen en de staat werd vereeuwigd. Corporatisme? Welja, waar denkt men dan dat wij voor staan?

Wanneer men na jarenlang geouwehoer nu in sneltempo tot een ondemocratische afbraakregering komt, kán het niet dat er plots gebroken wordt met deze fundamentele pijler van onze rechtstaat!

Ach, voor communautaire zaken nemen wij de tijd, maar wanneer het op de sociale zekerheid aankomt, dan laten we liberale minidespoten zoals Vincent Van Quickenborne wel even alle procedures omzeilen! Dit is sociale krijgswet, onherroepelijk schadelijk voor het sociaal contract en een nieuw dieptepunt voor onze corrupte elites. Laat het duidelijk zijn dat het N-SA alles steunt wat deze wanpraktijken aankaart! Dit kan niet ongestraft voorbijgaan!

 

Leden van het N-SA zullen morgen meebetogen, zoals altijd. En wij nemen in zo'n geval maar wat graag afstand van alle zelfverklaarde solidaristen die nu met allerlei anekdotes over hun pendelreis aankomen. Op wat voor een planeet leven zij?

En vooraleer zij denken dat wij makkelijk praten hebben als "marginalen," hier een anekdote terug. Een van onze coördinatoren heeft een internationale reis moeten wijzigen. Zijn Thalysticket krijgt hij terugbetaald, maar zijn nogal prijzige vlucht van luchthaven Paris-Charles de Gaulle, dat is een ander verhaal.

Wij nieuw-solidaristen klagen echter niet als een stel windhanen, wij zijn en blijven solidair!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter