Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels Weet wat je eet

Saturday21 October 2017

Wednesday, 03 December 2008 16:09

Weet wat je eet

Written by  VAVA

 

Dat we steeds meer moeten uitkijken wat we eten is niets nieuws. Dioxines , hormonen , pesticiden …. Je weet nooit wat je allemaal binnenkrijgt. Voortaan is het vooral hoog riskant om zich aan forellen te begeven, niet omwille van zijn kwikgehalte maar wel omwille van zijn Hitler-connectie.

 

Stel je voor, je organiseert een braai voor je verjaardag op een willekeurige dag in de maand april en je gooit enkele fris ogende forellen op de rooster. Plots duiken er een stel ongenode gasten op.

Het blijkt een overvalcommando van het ‘Centrum voor Racismebestrijding enz.’ te zijn!

 

Je bent dus op heterdaad betrapt: gastronomische verheerlijking van Führers uitverkoren schotel. De tipgeverinfiltrant van dienst, voor de gelegenheid uitgedost in zijn beste SS-uniform, made in London, heeft zijn werk goed gedaan.

 

 

Tot overmaat van ramp staat een belangrijke feestneus juist enkele frivole ganzenpasjes uit te proberen op de maat van ‘Die Forelle’ met als bezwarende omstandigheid een glas gesuikerde (!) Riesling Silvaner in de opgeheven rechter hand!

 

Overigens, de Bradwursten sputterend in hun eigen varkensvet zijn ook al niet bepaald cochez te noemen. De genodigden die zich al uitsluitend houden aan vegetarische schotels zullen ook aardig wat eloquentie aan boord moeten hebben om zich er uit te lullen.

 

Enfin, het hele gezelschap wordt afgevoerd op basis van een perverse gloednieuwe wet op het ‘openlijk in groep en onder verdachte omstandigheden met mogelijk provocatieve bedoeling forellen te nuttigen ter nagedachtenis van de genaamde Adolf Hitler’, u allen wel bekend.

 

Alleen een zekere Bart De Zwever werd ongemoeid gelaten met zich tijdig en uitdrukkelijk culinair te distantiëren door inderhaast en stiekem zijn vette vis achter de rododendrons te sodemieteren en demonstratief een politiek correcte zure haring binnen te spelen.

 

Nu, wat mij betreft, hou ik me in de toekomst aan ecologisch verantwoorde paling in het groen (en neem de banbliksems van GAIA er dan maar bij) want ik ben er niet op uit een jaar lang met een enkelband rond te lopen. Wat trouwens die enkelband betreft, verplicht men de Derde Rijk nostalgici niet beter om rond te lopen met een hakenkruisarmband? Dit als publieke stigmatisering zoals in duistere tijden gebeurde met de Davidster voor de joden.

 

Maar het mag natuurlijk ook altijd een forel zijn.

 

VAVA

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter