Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels Dewinter in Humo, nar van dienst!

Thursday21 February 2019

Friday, 30 October 2009 11:04

Dewinter in Humo, nar van dienst!

Written by 

Dewinter, de gevaarlijkste aller Vlamingen type Obelix, heeft samen met de kompanen van het ultra-liberale consortium Forza Flandria, De Wever en Dedecker, een vraaggesprekje gepleegd met de links-liberale broeders van Humo. Linkse en rechtse liberalen, het blijft één pot nat. Een stinkend potje multikul dat verpakt wordt als inburgeringsflauwekul. De discussie ging over het gevaar van de islam en Dedecker - die na 30 jaar VB-propaganda eindelijk begrepen heeft dat er iets mis is met de scholing van vreemdelingen - liet zich volledig gaan in het herhalen van wat iedereen al jaren weet. Bijvoorbeeld dat de meerderheid van de gevangenisbevolking uit vreemdelingen bestaat. Mens, wat een oude koeien! Dewever stond wat te neuzelen dat het allemaal wat te veel uitvergroot werd door Dewinter en Dedecker. Volgens hem moet het allemaal wat discreter worden gezegd, kwestie van de Belgische vreemdelingeninvoerders niet voor het hoofd te stoten. Dat zal een gevolg zijn van de Maddens-doctrine die de N-VA aanhangt: alles laten verrotten. Dat geeft goede compost. Kun je naderhand gebruiken om je nieuwe burgers in te verplanten.

 

Over de economische crisis en het misdadige liberalisme geen kik. Over het zwijgliberalisme dat steeds meer op een dictatuur begint te lijken geen woord. Over het mechanisme dat tot massale immigratie leidt - het wilde kapitalisme van het poen scheppen - niks gelezen. Over de massale jeugdwerkloosheid geen bal gezien. Over de steeds grotere groep mensen die moet aankloppen bij het OCMW omdat ze economisch en sociaal uit de boot valt, nada bij de Forza Flandriens. Dergelijke "futiliteiten" zijn aan de heren niet besteed. Toen de gevaarlijkste Vlaming type Obelix voor de tienduizendste keer begon te jammeren over het feit dat hij en zijn miljonairspartij politiek en sociaal achtergestelden waren en dat dit kwam omdat de top van zijn partij behoort tot de nationale weerstand en ze dus weerstanders tegen het regime zijn die - o jammer de jammer! - steeds weer worden vervolgd en uitgesloten, werd het De Wever even te dik (en daar moet al veel voor gebeuren). Hij stelde terecht dat een partij die beweert tegen het Belgische systeem te zijn zich toch maar mooi in de vetbetaalde zetels van het federale Belgische parlement heeft genesteld en zo miljoenen aan dotaties van die vijandige staat in de pocket steekt. Chapeaux, een weerstandsorganisatie die gesubsidieerd word door de bezettende vijand! Werd dat vroeger niet gewoonweg collaboratie genoemd? Ja, ik had  een tijdje geleden dezelfde argumentatie gebruikt tijdens mijn debat met kameraad Pieter Huybrechts in Antwerpen. De aanwezige Stijn Calle kreeg er zowaar de stuipen van. Zo erg dat hij mij nadien als "communist" catalogeerde op de blog van Bitter Lemon. Ja, de waarheid kan soms bitter zijn. En stuipen kunnen gevaarlijke nevenwerkingen hebben als de bloedtoevoer naar het hoofd enkele seconden stopt. Zou De Wever een cryptocommunist zijn? We delen tenslotte dezelfde mening in dezen.

Het vraaggesprek in Humo portretteerde drie vrolijke vrienden die zich geen moer aantrekken van de echte wereld zoals u en ik die elke dag ervaren. Het was gniffelen en pret beleven aan elkaars afgezaagde oneliners. Obelix Dewinter moest natuurlijk de grootste bek opzetten. Makkelijk zat als je in concurrentie moet treden met iemand als Dedecker, die praat als een stout kind dat in de hoek is gezet en daarom in zijn broek heeft geplast, en een De Wever, die steeds maar jammert dat beide mede-liberalen van de Forza hun taalgebruik moeten aanpassen als ze het over die nieuwe Vlamingen hebben. Professorenniveau... Spijtig genoeg voor De Wever denken die andere twee al dat ze op dat niveau bezig zijn. Om het peil van het interview wat te verhogen stelden de humorgasten een lastige vraag aan Dewinter. Wat denkt u over het N-SA? Dewinter kreeg blijkbaar eenzelfde stuip als zijn deeltijdse medewerker Stijn enkele weken eerder had gehad in Antwerpen. "Het zijn provocateurs en communisten", flapte hij eruit (nadenken is nooit zijn sterkste kant geweest). Die Hermy is leider van het N-SA, maar is ooit ook leider geweest van AMADA en hij zoekt boel met de Belgische staat sinds hij bij rechts is gekomen. Ze zullen zich daar op het hoofdkwartier van de PVDA (vroeger: AMADA) hebben verslikt in hun verwaterde Chinese thee. Maar ik niet, ik ken Filip: veel geblaat, maar weinig feiten. Je moet meer sporten, jongen! Dat is goed voor de bloedsomloop. Dat bevordert het denken. Een paar jaar gaan werken zou ook helpen, maar daar ben je nooit een fervente voorstander van geweest weet ik (en velen met mij). Wij van het N-SA, en ik in het bijzonder, zouden eigenhandig de rechtse beweging in diskrediet hebben gebracht, vertelde hij aan Humo. Het is dan ook een humoristisch blad. Type humor voor oude linkse verzuurden. De brave mensen denken volgens Dewinter dat na het zien van de reportage over ons jeugdcongres de VB-aanhangers en Filip nazi's zouden zijn. En ik zou dat alleen maar gedaan hebben om de beweging schade te berokkenen. Een betaalde provocateur dus. Ze zeggen in de pers dat Filip een beetje uitgeblust geraakt. Maar na de bewering dat ik zo wat de beste provocateur van het land ben (en niet hijzelf) zoals al jaren bekend is, doet mij vermoeden dat de jongen aan een grotere kwaal leidt. Filip zou anders nooit beweren dat iemand anders dan hijzelf de grootste rebel van het westelijke halfrond is. Wat mijn provocateurschap aangaat. Filip, zeg eens makker, heb jij ook maar ergens een schijntje van bewijs? Ik daarentegen heb aanwijzingen zat om te vermoeden wat jij bent.

Je zegt van jezelf dat je van tijd tot tijd wilt provoceren (vandaag nog in de kranten te lezen) en je doet dat het liefst met uitspraken over moslims en moslimlanden. Terwijl de corrupte Belgische staat in een vuile oorlog in Afghanistan en Pakistan betrokken is, zwijgt provocateur Filip daarover omdat het de zionistische vrienden belieft. Je provoceert de Belgische staat, maar zit elke dag te zeuren dat je die staat via uitvoerende mandaten wilt meebeheren door de opheffing van het cordon te eisen. Je provoceert de politieke profiteurselite, maar jij maakt wel deel uit van die bende. Je beweert keer op keer in interviews dat je provocaties opzet en een vuile bek gebruikt, omdat je de echte radicale militanten de wind uit de zeilen probeert te nemen. Want die zullen veel erger zijn dan de VB-top, zeg je er dan altijd bij. Waarom prijs je jezelf bij de Belgische elite als verzoener aan, Filip? Jij bent ervoor verantwoordelijk dat er al jaren een communist en notoire politieverklikker je ledenadministratie verzorgd op de Madou. Waarom doe je dat, je militanten zo in gevaar brengen met het nemen van dergelijk risico? Jij bent het individu dat niet terugschrikt om door middel van schriftvervalsing een voorzitter en een bestuurslid van een VB-afdeling bij een onderzoeksrechter aan de galg te praten in een onderzoek over vermeend racisme. Ik doe wat ik doe in het belang van het N-SA en zijn leden, Filip. Jij doet alleen maar dat wat de nationale strijd verlamt en corrumpeert. Onze gezamenlijke oude kameraad Wymeersch noemt jullie "yuppies". Maar zeg mij eens Filip, hoe moeten we iemand als jij noemen die elke maand 8000 euro netto van de Belgische staat in zijn zak gestopt krijgt? Een agent van de Belgische en Amerikaans-zionistische oorlogslobby? Wilders achterna. Antwoord daar maar eens op, fijne mijnheer.

E. Hermy
Hoofdcoördinator N-SA

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter