Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Thema's Jeugd

Thursday21 February 2019

Alternatieve jeugd

Na meer dan veertig jaar culturele revolutie, consumentisme en diversiteitspatstelling, heeft de maatschappelijke deconstructie ons toekomstperspectief weggenomen, terwijl dit toch de richting en zin geeft aan de vorming van nieuwe generaties, alsook de toekomst bepaalt van wat wij beschaving noemen. Voor multiculturalisten is dit een reden om de identiteit te bagatelliseren, ze beschouwen het multiculturalisme als een "verrijking", waarbij ze de consumptiemaatschappij hopen op te vangen door wereldsolidariteit. Van die verrijking merkt men maar weinig en nuchter bekeken is het ook een drogredenering, ontstaan uit puur wishful thinking en stemmenbejag. De consumptiemaatschappij overschaduwt dit experiment nu al decennia en heeft richting en zin aan onze welvaart gegeven. Dat is een gegeven dat niet zomaar uit te wissen valt. Populistische nationalisten zijn dan weer veelal reactionairen die hun eigen creativiteit belemmeren door massapopulisme en dus evengoed commercialisme ondersteunen. En daartegenover staan onze generaties X, Y en binnenkort Z (eindstation?), de producten van deze consumptiemaatschappij. Moet hier werkelijk nog een tekening bij worden gemaakt? Onze jeugd wordt geen toekomstperspectief geboden, geen economische concurrentiepositie, maar ook geen identiteit en dus geen kansen tot ontplooiing.

De oplossing


De nationale mobilisering van de jeugd voor de toekomst.

1. Vertrouwen in de creativiteit
- Een vertrouwen in de scheppende creativiteit van de jeugd wanneer deze vrij staat van decadentie en subversie.
2. Erkenning voor de vrije jeugd
- Het steunen en stimuleren van jeugdinitiatieven die breken met (a) de consumptiemaatschappij, (b) het zelfmedelijden, (c) historisch escapisme en (d) internationaal escapisme.
3. De hersocialisering van de jeugd door de positieve nationale identiteit
- De ontplooiing van de jeugd in verband brengen met de de nationale generatieverbondenheid door de gemeenschappelijke historische en identitaire aspecten te erkennen en te integreren.
4. De hersocialisering van de jeugd door de positieve staatsidentiteit - De ontplooiing van de jeugd richting en zin geven door een positieve staatsidentiteit die proactief stimuleert via verplichte en vrijwillige vormingsinstellingen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter