Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Nieuws Ideologie

Wednesday23 January 2019

Monday, 20 October 2008 11:27

Ideologie

Written by 

In een vraaggesprek zei Dyab Abou Jahjah dat er maar een verandering in de maatschappelijke structuren kan plaatsvinden als er een revolutionaire ideologie wordt uitgewerkt die de middenklasse via het eigenbelang betrekt bij een zulkdanig revolutionair proces.

Jahjah heeft dat goed gezien. Ook wij van het N-SA zijn die mening toegedaan. Het enige verschil zit hem in de doelstellingen, die grondig verschillen van wat Abou Jahjah wil bereiken. Waar Jahjah  economische rechten opeist voor vreemdelingen en onbeperkte toegang van vreemdelingen op ons grondgebied en hij die doelstellingen aan de middenklasse wil verkopen als een win-win-situatie voor beide partijen, daar willen wij juist de middenklasse overtuigen van het gevaar van deze eisen voor de middenklasse als groep. Juist in de veranderende economische context is het niet meer in het belang van de middenklasse om verdere op consumptieve en productiefactoriële gronden mensen hier te laten en al zeker niet om nog mensen te gaan regulariseren, laat staan om nog verdere invoer van mensen te gaan bepleiten.

Onze eigen middenklasse moet integendeel overtuigd worden van de noodzaak en van de voordelen van een terugplooiing op de eigen nationale krachten en geldmiddelen. Er zijn nu al delen van de burgerij die dat inzien. Het is de taak van de nationaal-revolutionairen om dat via een ideologisch programma tot bij die groepen te brengen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter