Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Nieuws Het patriottisme wordt door de Europese elite als crimineel weggezet, dat terwijl de elite de échte criminelen zijn

Wednesday20 February 2019

Thursday, 18 January 2018 11:39

Het patriottisme wordt door de Europese elite als crimineel weggezet, dat terwijl de elite de échte criminelen zijn

Written by 

 

 

Dit jaar is het tien jaar geleden dat de grote financiële crisis uitbrak. Midden september 2008 ging de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers failliet en begon het mondiale casino-kapitalisme, bestaande uit interbancaire leningen bestaande uit 'fake' kapitaalgaranties uit elkaar te vallen. Een Amerikaanse huizenzeepbel grotendeels gefinancierd met Europees geld ontspoorde zo tot een mondiale financiële crisis die in 2010 ook in de eurozone leidde tot een langdurige economische recessie. De gevolgen daarvan zijn tot op vandaag te voelen -, onder andere - door het feit dat veel spaarders geen intrest meer - op hun aan de banken ter beschikking gestelde geld - meer krijgen.

Deze de facto 'nationalisering' van geldmiddelen die getransfereerd worden van de Europese burgers naar  bankenconglomeraten loopt in de miljarden, allemaal met als doel, de banken hun verliezen te laten goedmaken en hun winsten terug te laten maximaliseren zonder last te hebben van de door hen gemaakte schulden.

Door nationale staten - via de europese nationale bank {ECB} - schuldpapier te laten opkopen met massaaal gedrukt geld , schulden die de staten gemaakt hebben om de banken (lees Bankiersmaffia) te 'redden'. Tegen die achtergrond zou je als burger verwachten dat banken genationaliseerd en dat malafide bankbezitters/bestuurders achter de tralies zouden beland zijn.

Maar niets van dat alles is gebebeurt , in Europa - is er niet één bankier voor het gerecht gesleept. Er is nochtans mondiaal, sinds het uitbreken van de crisis , zo ongeveer een keer een mondiaal jaarproduct, zo'n 70 duizend miljard dollar, aan schuld bijgekomen. Maar de schuldigen lopen vrij rond en worden elke dag rijker. Intussen maken de media, links en de rijke elite jacht op 'extreemrechts', een benaming voor mensen die niets misdaan hebben terwijl de echte gangsters zich vrijelijk verder verrijken en aan de macht blijven. 

Met de steun van corrupt links en van een groot deel van onze intellectuelen. Hun democratie wordt niet in gevaar gebracht door wat zij 'extreemrechs' plegen te noemen, hun democratie is een lachertje, een dievenklucht, één grote oplichtingstruc. Die door 'extreemrechts en door populisten zogezegd 'in gevaar gebrachte democratie'... die democratie bestaat gewoon niet als dusdanig.

En, als 'stoom-afblazertje' - krijgen we dan de kinderachtige perikelen van neoliberale burgerlijke partijen voorgeschoteld-, een klucht zoals zich er nu een manifesteerd in Antwerpen. Een rondje 'verkiezingsbedrog' - lompe verkiezings-cinema die moet doen vergeten dat we elke dag bestolen worden door diezelfde circusbende van de particratie.

Wouter Van Besien van 'Groen' -snotteraar die het voordurend heeft over ' dat hij propere lucht wil in Antwerpen en in het land, dat dat het groene project is waarvoor hij staat, maar hoe kan je propere lucht hebben, als de lucht in het land bezwangerd is door leugens en bedrog, als de lucht in dit land naar de zwavel van het neoliberalistisch kapitalisme en haar immigratie-pest stinkt?

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter