Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Nieuws Interview door Zenit

Thursday21 February 2019

Saturday, 19 January 2013 08:41

Interview door Zenit

Written by 

De Italiaanse 'Culturele Associatie Zenit' heeft een tijdje geleden een interview met het N-SA afgelegd. De Italiaanse versie vindt u hier, de Nederlandstalige hieronder.


1.    Hoe en wanneer is het N-SA opgericht?

Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) is op een congres in 2008 opgericht. Aanvankelijk was het een bundeling van verdeelde groepjes, maar vanaf 2008 werd het een alleenstaande organisatie. De structuur is een coördinatie met een hoofdcoördinator, dat betekent dat er geen leider of hiërarchie is, wat het een uniek concept maakt.

2.    Jullie definiëren je als solidaristen, wat houdt deze term in?
 
Wij zoeken een post-ideologisch en overstijgend alternatief, een nieuwe benadering waar het nieuw-solidarisme als overkoepelend concept toe dient. Solidarisme is voor ons alles in de geest van de Wet op Arbeid van 20 september 1948. Dit betekent de economie solidariseren door corporatistisch stakeholdership als alternatief voor financieel stockholdership en vakbondssyndicalisme. Gemeenschappelijke verantwoordelijkheid in de plaats van klassenstrijd.

3.    Jullie positie is de 'Derde Weg' als alternatief voor het marxisme en het kapitalisme. Wat is jullie visie op de economische crisis die momenteel door de Europese landen waait?
 

 

Wij zijn post-ideologisch, dus ook de (inmiddels achterhaalde) Derde Weg voorbij. De economische crisis is de crisis van het liberalisme. Je kan spreken van de mathematische onmogelijkheid van dit systeem en wij gaan hier diep in op de macro- en micro-economische factoren, een economisch inzicht dat veel 'nationalisten' voorbij laten schieten omdat zij zich liever met folklore bezighouden.

Daardoor stellen wij objectief vast dat er een evolutie van nationale naar supranationale elites plaatsvindt, de euroglobalisering is dus gepland. Het gaat nu steeds verder door Disaster Capitalism, eurocraat Guy Verhofstadt zegt nota bene zelf dat er grote kansen in de huidige crisis zitten. Wie dat niet erkent, die trapt in de val van het financieel kapitalisme, zoals bijvoorbeeld veel pro-Europese identitairen vandaag doen (Catalonië, Schotland).

Verder moeten wij niet het monetaire systeem an sich uit het oog verliezen. Dit is de wortel van alle kwaad, daarom dat men het niet in vraag durft te stellen. Het zou meteen tot een revolutie leiden.

4.    Europa bevindt zich in de politieke en culturele invloedssfeer van het ‘Westen’, gecreëerd door de VSA en door Engeland.  Gaan jullie akkoord met deze analyse?

Volledig. Wij gaan zelfs zo ver om het bestaan van Europa te ontkennen in de huidige situatie. Wat is Europa? Mythologisch komt Europa van de baarmoeder van een Libanese princes, verkracht door Zeus en achtergelaten op Cyprus. Dus een ontvoering, een immigratie en een verbastering van identiteit. In die zin verdient het huidige Europa haar 'Westerse' wortels. De enige reactie hiertegen is onapologetisch voor de natiestaat vechten door de Europese Unie in deelunies op te splitsen.

Of daar een niet-Westerse en echt Europese beschaving uit kan groeien, dat kunnen wij dan pas zeggen. De EU steunen, zelfs al is men 'sceptisch', betekent het Westen steunen, daar is geen compromis mogelijk.


5.    Mogen we jullie beschouwen als anti-imperialisten?

Een van onze meest succesvolle campagnes is "Islamofobe Retoriek is Steun aan Amerikaanse Oorlogspolitiek". Onze leden zijn bovendien actief in pro-Syrische groeperingen. Het kolonialisme is overgegaan op Westers neokolonialisme. Er is niets veranderd.

6.    Anti-imperialisten, solidaristen… de identitaire strijd is een belangrijk punt in jullie politiek programma?
 

Ons separatisme begint bij de Europese Unie. Dat vat alles samen, wij kennen onze prioriteiten en wij weten waar de gevaren liggen, in tegenstelling tot veel pure identitairen die louter vendelzwaaien.


7.    Zijn jullie  Belgische nationalisten of Vlaamse independisten? Willen jullie ons iets meer uitleggen over de huidige politieke situatie in België en over jullie relaties met de Walen?
 

België was ten dode opgeschreven met de eerste federalisering in de jaren '60, dit leidde immers tot een conflictstructuur dat de regio's verder uit elkaar dreef. Dit model kan nooit werken. Vlaamse identitairen geven de Walen van alles de schuld, wij beschuldigen de corrupte particratie. Belgisch nationalisme bestaat hierdoor vrijwel niet meer, maar Vlaams independentisme is tegelijk niet meer dan neoliberaal euroregionalisme geworden.

Ons alternatief is post-Belgisch denken: België bestaat niet meer, wat nu? Ons alternatief: een Noord-West Europese Unie, de BENELUX. België hoeft niet te blijven bestaan, Wallonië kan een deelstaat van die unie worden. Maar wij willen zeker geen Frans dictaat tot aan Brussel. Hier zou iedereen mee akkoord moeten gaan.

8.    Israël heeft weer vele oorlogsmisdaden begaan tegenover het Palestijnse volk in Gaza. Doch is Palestina nu erkend als waarnemend lid van de VN. Wat is jullie mening over deze intense  en tragische laatste weken in dit conflict?
 

Voorlopig verandert dit niets. Centraal staat niet Israël en het Israëlische volk of Palestina en het Palestijnse volk. Centraal staat het internationale zionisme, een economisch, moreel en politiek netwerk dat deze scheefgetrokken situatie in stand houdt.


9.    Net zoals wij zijn jullie continue bezig om mensen te mobiliseren en te informeren m.b.t. de Syrische zaak en voor haar president Bashar Al-Assad. Jullie organiseren manifestaties, acties… in solidariteit met het Syrische leger, het volk en de regering. Kan je ons uitleggen welke de redenen zijn waarom jullie interesse hebben in de Syrische zaak? Welke resultaten hebben jullie reeds geboekt? En welke deelname is er reeds geweest door mensen van de Syrische gemeenschap zelf?
 

Onze leden werken mee aan activiteiten van Syriërs en pro-Syriërs. Syrië is een lid van de As van Verzet, samen met Iran, Libanon, Venezuela... Hun sociale vrede is zeer bewonderenswaardig, kunnen wij veel van leren. Daarom is het uitermate belangrijk dat dit land overleeft en niet ten onder gaat aan de Clash of Civilisations, aangestoken door het Westen.

Zowel via informatie op het internet en op meetings, alsook betogingen in Brussel, dragen wij ons steentje bij.

10.  Toekomstige initiatieven voor Syrië?

Zullen zeker volgen, zolang de situatie in Syrië niet zelf is opgelost. Het is een goede evolutie dat wij hieraan deelnemen en boven meningsverschillen uit een meerwaarde kunnen betekenen voor Syrië en de wereld. Onze inzet is dan ook onbaatzuchtig.


11.  Zijn er staten, volkeren of landen in Europa of in de wereld naar wie jullie met waardering, bewondering en of respect kijken?

Alle staten, volkeren en landen die zich van de Westerse hegemonie afzetten. Een principiële kwestie.

12.   Het Internationaal Strafhof in Den Haag heeft net de Kroatische generaals Gotovina en Markac vrijgesproken, en erna de Kosovaarse leider Ramush ‘ het serpent’ Haradinaj. Het is duidelijk dat het tribunaal niet eerlijk en degelijk kan oordelen en dat het partijdig is. Het kan zeker geen conflicten oplossen. Volgens ons is Kosovo, ondanks de huidige situatie, voor eeuwig en altijd een deel van Servië. Delen jullie deze analyse, en zo ja waarom?

Het ICC is een tribunaal met een neokoloniale agenda, op dit moment worden louter Afrikanen aangeklaagd, op basis van een VS-dictaat, terwijl Amerikaanse oorlogsmisdadigers zoals Hitlery Clinton vrijuit gaan. Zo ook in de Balkan, Kroatische massamoordenaars worden vrijgesproken, Serviërs krijgen de schuld. De winnaar schrijft de geschiedenis. Servië was een van de eerste slachtoffers van de Westerse hegemonie, Milosevic was gemanipuleerd tot een niet te winnen burgeroorlog. Daarom moeten wij ook een soortgelijke burgeroorlog in de toekomst vermijden. Niet alleen leidt het tot onnodig leed, je ziet hoe het in de kaarten van de Westerse hegemonie speelt. Laat dat een les zijn voor wie een "gewapende revolutie" nastreeft.

Er zit hier een duidelijke agenda achter, de reactie van het Westen op de presidentswissel, waar de corrupte pro-Westerse Tadic van de troon werd gestoten door de pro-Russische Nikolic spreekt boekdelen over deze hypocrisie. Tadic leidde Servië als een maffieuze peetvader, Nikolic mag zijn rotzooi opruimen, maar voor het Westen is Nikolic een Russische agent en zijn de Serviërs alweer de schuldige.

Kosovo kan niet onafhankelijk bestaan. Net als Israël is de structuur zo dat het voortdurend uit de hand van transatlantische bondgenoten moet eten. Dit wil niet zeggen dat wij joden of moslims vogelvrij verklaren, dit is het erkennen en afwijzen van de supranationale agenda achter de bestaansreden van deze staten.

13.  Welke zijn jullie ambities/dromen voor de toekomst?
 

Onze ambities en dromen zijn grenzeloos. Tijden veranderen en wij bereiden ons voor. Wij ontwikkelen onze ideeën, doen aan kadervorming en voeren een strategie van entrisme. Wanneer de openingen zich voordoen, dan zullen wij klaarstaan in de ene of de andere vorm. Onze hoop is dat wij gewoonweg op tijd zullen zijn om drama's zoals een etnoreligieuze burgeroorlog, Westerse mondiale unipolariteit (eigenlijk dus nonpolariteit) en de totale vernietiging en verarming van het nationale te voorkomen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter