Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Steun aan koerdische strijders is op termijn weggesmeten geld

Thursday21 February 2019

Thursday, 04 February 2016 18:15

Steun aan koerdische strijders is op termijn weggesmeten geld

Written by 

 

 

Klein vraagje bij het nieuws dat België Koerdische peshmergas zal ondersteunen : "wat zal België doen als de Turken ( onze NAVO bondgenoten) na het beëdigen van het conflict  in Syrië de peshmerga-strijders militair zal aanvallen"

En dat Turkije dat zal doen , dat staat als een paal boven water. Dit omdat de Koerden het Syrisch grondgebied dat zij veroveren en dat zij als Koerdisch grondgebied zien- niet zomaar zullen opgeven. De Turken nooit een verenigd Koerdistan zullen aanvaarden. Dan komen we tot een situatie waarbij België militaire training (mogelijk ook wapens) tegen onze eigen bondgenoot Turkije zal ingezet hebben. Ik kan mij voorstellen dat de Turken op het NAVO hoofdkwartier daar dolenthousiast over zijn. Dergelijk bondgenootschap kan niet werken in deze situatie. We zullen dus waarschijnlijk een herhaling van het Syrië-scenario krijgen -in het begin van het conflict steunt onze politieke elite de 'opstandelingen' -de  Syrië strijders- en nu  dus de Peshmerga strijders - maar wanneer het conflict zich zal uitdiepen en verplaatsen naar- en tegen- Turkije -een ommezwaai maken van 180° -en de Koerden terroristen noemen. En als dat gebeurt ,dan krijg je hetzelfde geweldscenario in Europese steden zoals nu met IS. Waar Koerden terroristische aanvallen zullen plegen tegen doelen die pro Turks zijn. ( En vermits wij bondgenoten van de Turken zijn vormen wij ook alweer een doelwit voor de hier wonende vrremdelingen.)Dan zullen we bijvoorbeeld Zuhal Demir van de N-VA ( die van Koerdische nationaliteit is) in de gevangenis kunnen opsluiten-omdat ze een gevaar voor onze veiligheid zal geworden zijn   (of in een gesloten opvangcentrum-waar ze beter thuishoort).

 

Want als puntje bij paaltje komt, dan zal onze politiek elite kiezen voor de Turken en voor het integraal bondgenootschap binnen de NAVO -waar Turkije een heel belangrijk deel van uitmaakt. (tweede sterkste leger binnen de NAVO na de Amerikanen)

De enige uitweg- uit deze patstelling- bestaat hierin dat de NAVO een bondgenootschap/niet aanvalspakt sluit met Rusland , waardoor we Turkije niet meer nodig hebben om Rusland te isoleren, (omdat Rusland niet meer als vijand wordt gezien) door de Zwarte Zee af te sluiten. Maar of dat een realistische piste is ( omdat de Amerikanen –maar ook veel Oost-Europese landen- zich daartegen zullen verzetten) dat is nog maar de vraag. Tot dit doel zou de Europese elite zich meer onafhankelijk van Amerika moeten opstellen –maar ook- de Europese Unie moeten ontbinden of inperken, omdat Oost-Europa nooit zal volgen wat dit betreft. En het is dus onwaarschijnlijk dat de E.U elite dat zal doen.

Dan blijft alleen de mogelijkheid van het steunen van de Turkse bondgenoot over –dit wanneer die door de koerden aangevallen worden -vermits Koerdistan (of wat als Koerdistan door de koerden geclaimd wordt) op Turks grondgebied ligt. En het zal om een aanval van buiten gaan, vermits de Koerden steun zullen verlenen (of zelfs invallen zullen doen in Turkije) vanuit hun enclaves in Irak en –met onze hulp-verkregen autonoom gebied in Syrië . Waardoor er geen discussie kan zijn over het ‘verplicht’ karakter van NAVO steun aan de Turken.

.Dus waartoe dient ( vanuit de optiek van de huidige politieke elite-niet vanuit onze solidaristische optiek bekeken -dit voor de goede orde ) de steun aan de koerden die nu gegeven wordt , dat is op termijn weggesmeten geld.

Er is maar één goede oplossing, het NAVO bondgenootschap moet eigen troepen in Syrië inzetten, grondtroepen. Die moed ,moeten wij hebben, anders zullen we van het ene moeras in het andere terechtkomen, en kan het tot een wereldoorlog leidden. Een kleine brand kan je misschien nog omschrijven, maar als je die niet blust en de wind slaat in het vuur, dan krijg je een enorm groot vuur, een wereldbrand .

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter