Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Arcelor Mittal: Ter overname aangeboden

Wednesday23 January 2019

Wednesday, 17 April 2013 19:17

Arcelor Mittal: Ter overname aangeboden

Written by  Theo Van Boom

Dinsdag heeft Waals minister van Economie, Jean-Claude Marcourt, verkondigd dat het zaak wordt een "globale overnemer" te zoeken voor de site van Arcelor Mittal, dat in januari het ontslag van 1,300 werknemers aankondigde. Dit nadat vorige week nog een team Duitse "experts" van Arcelor Mittal de site kwam bekijken, naar alle waarschijnlijkheid om alles wat niet vasthangt uiteindelijk te verkopen als oud schroot.

Maar het is niet enkel Wallonië dat door de desinvesteringen van Arcelor Mittal worden getroffen. De hoogovens in het Franse Florange houden er deze maand definitief mee op. Daar zoeken de Fransen wel eerst nog een oplossing met wat meer eerzucht dan de "wie o wie wordt onze nieuwe heer en meester" houding van Marcourt.

François Asselineau (UPR) haalt terecht aan dat Europa ook hier het een en ander te verwijten valt. De fusie tussen Mittal en Arcelor was immers uitsluitend mogelijk vanwege de absolute vrije stroom van goederen, mensen en kapitaal binnen de EU. De Franse overheid stond en staat met andere woorden net zo machteloos als onze Belgische/Waalse vandaag stond en staat. Zelfs geen mechanismen tegen zogeheten "hostile takeovers" werden toegelaten. Daar sta je dan als vakbond of minister.

Terecht stelt Asselineau dat de sluiting van Arcelor Mittal symbolisch is. En dat geldt net zo goed voor ons land. Symbolisch voor:

  • de totale onteigening van de nationale overheidsbevoegdheden over alle grote vraagstukken en vooral die van strategisch nationaal belang;
  • de algemene leugen in de modus operandi van de overheid, van onze leiders die enkel in communicatie nog "voor verandering" kunnen pleiten ;
  • het antidemocratische karakter van de Europese instellingen, gehorig aan de financiële en industriële oligarchie die een dictatoriale, wrede en meedogenloze afbraak oplegt aan de Europese volkeren.

Europa wordt inderdaad één. In de miserie, welteverstaan.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter