Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Jan De Beule maakt woordvoerder Vlaams Belang-zionistenlobby in

Thursday21 February 2019

Friday, 23 November 2012 18:49

Jan De Beule maakt woordvoerder Vlaams Belang-zionistenlobby in

Written by 

Naar aanleiding van een door de Antwerpse afdeling van de NSV! georganiseerd debat heeft Jan De Beule  de zionistenlobby binnen Vlaams Belang een flinke uppercut verkocht.

Onder de noemer "Wie bepaalt onze agenda?" werd de aanhankelijkheid van Vlaams Belang ten opzichte van Israël en Amerika in vraag gesteld door Jan.

Partijmedewerker Sam Van Rooy, die anders te vuur en te zwaard de belangen van de zionisten verdedigt onder de paraplu van opperrabijn Dewinter, was opvallend vaag die avond.

Het was weer de typische VB-methode, een beetje van dit en en beetje van dat. In de trant van: "Ja, ik steun onvoorwaardelijk het recht van Israël op verdediging, maar ik heb ook wel bedenkingen bij de moorden die het daarbij pleegt." En een uitsmijter was het volgende: "Dat er doden vallen is waar, maar dat is geen volkerenmoord. Bewijs  daarvan is het feit dat de nataliteit van de Palestijnen omhoog gaat." (Ik parafraseer hier natuurlijk.) Wat de opmerking van Jan ontlokte dat het dan volgens Van Rooy blijkbaar niet zo erg is als er een paar duizenden mensen afgemaakt worden door het terreurleger van Israël, omdat die doden wel zullen vervangen worden door een gestegen nataliteit. Mocht je deze redenering doortrekken als het om de Holocaust gaat, dan werd je vervolgd voor negationisme. Maar de Israël-lobby kan het zich blijkbaar permitteren laagdunkend over volkerenmoord te spreken.

Toen het debat over economische belangen van Amerika, Israël en ons land aan bod kwam, was de commentaar van de partijspreker simpel: ik weet niks van economie af. Zaak gesloten. Dat de steun van Amerika aan Israël te maken heeft met imperialistische economische belangen van de VS in de regio, is de partijwoordvoeder van Vlaams Belang dan ook volledig ontgaan. En het is dan ook niet verwonderlijk dat het Vlaams Belang niet beseft dat onze belangen in die regio niet compatibel zijn met die van de VS als je dat soort van medewerkers aantrekt.

Verder was er die avond  een kort gastoptreden van Tanguy Veys, die vertikt had om als vetbetaalde parlementair zélf het debat aan te gaan die avond. Zogezegd vanwege tijdgebrek, maar toch had hij de tijd gevonden om zijn gekende narrenact te brengen. Als een dief in de nacht, vanuit de achterkant van de zaal. Ik moet eerlijk zeggen: ik  ben blij geen lid te zijn van Vlaams Belang wanneer ik die clown bezig hoor. Het is gênant. Iemand van het partijkader zei me achteraf dat ze Veys beter zouden laten colloqueren. Tja.

Het was moedig van mijnheer Van Rooy dat hij  de kastanjes uit het vuur kwam halen in de plaats van zijn bazen. Die laatsten laten dat soort karweitjes liever over aan betaalde medewerkers. De zionistenlobby in de partij heeft tot hiertoe vrije baan gehad en ook op rechts was er tot vandaag geen weerwerk tegen die strekking. De debatavond van donderdag heeft aan deze realiteit een einde gemaakt.

Vanaf nu zal vanuit rechts die lobby worden aangevallen. Met argumenten en feiten.

We danken Jan dan ook voor deze aanzet, net zoals we de kameraden van de NSV! danken voor de uitnodiging.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter