Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels Translated Vluchtelingensteden?

Saturday21 October 2017

Thursday, 12 November 2015 01:30

Vluchtelingensteden?

Written by 

“Niet zozeer de vervanging zelf bevalt de remplacistes, maar wel de vervangbaarheid: het feit dat de mens inwisselbaar is zoals een voorwerp, dat er geen grens meer is tussen de mens en het fabricaat. Om mens en machine inwisselbaar te kunnen maken moeten mensen eerst onderling inwisselbaar zijn.

Culturele ontworteling en de ondergang van het schoolsysteem zijn evenzeer noodzakelijk om van volk te veranderen als de Europese normen voor de industrialisering van livarot [een Normandische kaas, n.v.d.v.].

Duitse werkgevers, gevolgd door de Franse, wrijven zich in de handen bij de migratievloedgolf die op ons afkomt. Ze zeggen onder elkaar en tegen onze samenlevingen: trek u niets meer aan van uw uitgeputte werk- en daklozen, vervang hen! Profiteer van de migratievloedgolf, er zijn monsterkortingen! Europa heeft immigranten nodig, zeggen ze.

Neen, Europa heeft geen immigranten nodig. Europa heeft lucht nodig, groen, leegte, ruimte die van beton en exploitatie gevrijwaard is. Het heeft onvervangbare mensen nodig en een geestelijke wedergeboorte.

De moraal is niet van hen, maar van ons. De ecologie is niet van hen, maar van ons. Net zoals het anti-remplacisme – de afwijzing van de volksverandering en de inwisselbaarheid in het algemeen – een vorm van ontologie is, is het ook een vorm van ecologie. De media tonen ons het ene scherm na het andere de verschrikkelijke ecologische schade die door de overbevolking wordt aangericht om meteen daarna – bekoorlijk en ongedwongen als we ze in hun onsamenhangendheid kennen – samen met de Duitse werkgevers en enkele anderen te herhalen dat we koste wat het kost immigranten nodig hebben vanwege de ontvolking.

Hoe kan iemand beweren vóór de biodiversiteit te zijn en tegelijk voorstander zijn van de algemene inwisselbaarheid van mensen, mannen en vrouwen, geslachten en volkeren? De enige ware politieke, historische, morele scheidingslijn van vandaag is die welke tussen de remplacistes en de antiremplacistes loopt.”

Renaud Camus, La Librairie de Renaud Camus (25 september 2015).

Media

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter