Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels Graaicultuur is synoniem voor kapitalisme

Wednesday20 February 2019

Friday, 06 August 2010 20:20

Graaicultuur is synoniem voor kapitalisme

Written by 

Van Obama over Merkel tot zelfs de plaatselijke marionetten van het kapitalistische systeem in ons land: allemaal verkondigen ze dat ze lessen hebben getrokken uit de voorbije kredietcrisis. Die crisis werd volgens hen niet veroorzaakt door het kapitalistische systeem op zich, maar was veeleer het gevolg van de graaicultuur van bankbonzen beweert de elite. De crisis was en is dus niet het gevolg van wild speculeren op de casinobeurzen, maar werd integendeel veroorzaakt door de croupiers (de CEO’s van grote banken), die te veel drinkgeld in eigen zak staken. Door de croupiers hun drinkgeld (bonussen) aan banden te leggen is de zaak bijgevolg zo gepiept. Kapitalisme en vrije markt zijn weer gered. Je moet het maar uitleggen.

Maar wat dan te denken van het WK-voetbal, die geldcarrousel waar graaikapitalisten zich graag mee bezighouden en handje contantje spelen met de grootste oligopolie’s van deze aarde? Meer bepaald de FIFA-gokkapitalisten. Die heren leven rijkelijk van de brood-en-spelenindustrie en bakken het graag bruin als het op poen pakken aankomt. Door luchtkastelen (het voorspiegelen van algemeen belang) en de belofte van nepopbrengsten voor de gemeenschap als fata morgana’s in een voetbal te pompen verdienen de Ye's (beruchte Chinese gokmanipulator) van deze aarde miljarden. Deze heren zijn dan ook niet de onschuldige zielen die teren op het kapitalisme en het zijn al helemaal geen bedienden van dat kapitalisme. Neen, ze belichamen het kapitalisme en zijn het bewijs dat het systeem parasitair is en het niet een paar malloten zijn die zich onterecht verrijken en zo het kapitalisme een slechte naam bezorgen. Het kapitalisme op zich is parasitair.

De oligopolies die achter de FIFA-poenscheppers schuilgaan, zijn dan ook de grote jongens van het kapitalisme. Coca Cola, Sony en Adidas zijn er maar enkele van. Die oligopolies die normaliter moord en brand schreeuwen dat de markt vrij moet zijn voor iedereen en dat de staat maar best opkrast als zij hun zinnen op iets hebben gezet, eisen nu doodleuk dat de staat hun het alleenrecht geeft om binnen bepaalde perimeters producten te koop aan te bieden van hun bedrijven. En alleen reclame toe te laten voor bedrijven die een contract hebben met de FIFA, binnen een straal van 2 kilometer rond voetbalvelden die aan de competitie meedoen. Zo de facto de omgeving van voetbalvelden omvormend tot vrijhandelszone voor FIFA-contractanten en dus een handelsverbodzone voor andere (meestal binnenlandse) bedrijven voor de duur van de competitie in te voeren. Vooral cafés die bier en frisdranken verkopen van niet-FIFA-gebonden merken zijn hier de dupe van. Die zones zijn niet langer binnenlands grondgebied, maar worden voor enkele weken FIFA-land. De kosten van beveiliging en alle andere omgevingskosten blijven natuurlijk wel ten laste van de plaatselijke bevolking en van de nationale staten waar de FIFA haar oplichterspraktijken kan slijten. De FIFA-bonzen zijn nu ook weer niet zo hebzuchtig dat ze ook zouden willen delen in de kosten. Iedereen krijgt zijn deel, zoals het echte kapitalistische oligopolies past. Zo moet het voor iedereen duidelijk worden dat kapitalisme goed is voor iedereen. Je hebt de zoete vruchten voor de bonzen en de zure vruchten voor de bevolking. Mooi verdeeld, zoals altijd.


De FIFA doet ook niet kinderachtig als het over de betaling van belastingen gaat. Om de overheid geen kopzorgen te bezorgen met het innen van BTW en belastingen op de winsten van deze heren stelt de FIFA voor om een vlaktas te hanteren. Eentje van 0%. Om het nog aangenamer te maken stellen de voetbalhooligans van de FIFA voor om de BTW op hun restaurant-, taxi- en hotelkosten kwijt te schelden. Dat Lijst Dedecker tegen die gang van zaken heeft geprotesteerd moet aan een hersenletsel van iemand van de leiding van LDD worden toegeschreven. De FIFA voert hier namelijk het maximumprogramma van de liberale extremisten uit. Hoe kun je daar als liberale vrije-marktcowboy tegen zijn? Het is verdomme de ultieme liberale droom die werkelijkheid wordt. En om alles in goede banen te laten lopen, eisen de FIFA-baronnen dat ze een eigen rijstrook op de autostrade krijgen. Eentje waar ze dan 200 km per uur op kunnen rauzen. Een andere natte droom van mijnheer de Dedecker. Met deze grappige benadering hebben de FIFA-bazen onlangs met hun WK-circus in Zuid-Afrika 1,5 miljard winst in de pocket gestoken. Ja, die swartmense in Zuid-Afrika hebben blijkbaar niet alleen aids en krottenwijken en massale werkeloosheid in overvloed, maar ze beschikken blijkbaar ook over een wit ezeltje dat geld sch... Zuid-Afrika is dan ook het voorbeeld voor de multiculturele droomwereld van morgen: witte ezels die de rekeningen betalen.

Onze politieke elite ligt ondertussen op apegapen. We hebben een prémaman (preformateur): dat is een vrouw die in dracht is, maar nog niet bevallen kan vanwege omstandigheden. Aangezien die mevrouw een mijnheer is, mag dat ook niet verwonderen. Maar mijnheer Di Rupo speelt de rol met glans. Daar had hij ook altijd van gedroomd, zei hij. En we hebben aan de andere kant Joe The Fatman die aan het afslanken is. Tenminste, zijn eisen slanken af zo lijkt het. Een droomkoppel voor een SM-sessie. We hebben ook nog de afdeling Lopende Zaken. De overgangsregering. Die heeft een zomeroffensief gevoerd met als inzet de kleur van uw en mijn autonummerplaat. De rood-witten hebben gewonnen.

Intussen is de werkeloosheid in Vlaanderen opgelopen tot 8% . Over al de andere werklozen die uit de statistieken zijn gemanipuleerd zullen we met dit warme weer maar zwijgen. Daar krijgt een mens anders toch maar het angstzweet van. In de straten worden onze dames beroofd van alles wat zichtbaar is. Vrachtwagens worden overvallen en in brand gestoken. Zestigplussers moesten in quarantaine als ze geld uit de muur zouden willen halen. Dit voor hun eigen veiligheid. Dat die problemen veroorzaakt worden doordat we een overschot op de arbeidmarkt hebben ingevoerd en zo zelf de verarming van onze samenleving organiseren, daar wordt in alle talen over gezwegen. Dat die ingevoerde vluchtelingen een bonus van 500 euro per dag kunnen aanvragen bij onze multiculturele volksrechtbanken, om op een menswaardige manier vluchteling te kunnen zijn. Radiostilte. Dat de tweedeklassers van de vluchtelingen met duizenden uitrusten op uw en mijn kosten in hotels en opvanghuizen. Mondje toe. Dat de staatsschuld is opgelopen tot 100% van het BNP. Dat de elite (die zoals gezegd in coma ligt) 25 miljard tekort heeft voor de jaren tot 2015. Dat er vanaf 2015 tot 2020 30 miljard tekort is voor de pensioenen. En dat vanaf 2020 Brussel net als Kosovo zal zijn, overgenomen door vreemdelingen. De elite weet van niets. De kiekens die de onafhankelijkheid van Kosovo toejuichen (zoals ook de heren van het Eigen Belang) kunnen dan een petitie starten om Brussel volledige onafhankelijkheid te geven. En die migranten zo een eigen land te bezorgen op onze grond. Ach, 2020 is nog zo ver weg...

Voor de mensen die de boel niet vertrouwen en graag een politieke formatie zien ontstaan die al die dingen op de agenda zet in plaats van zich met allerlei louche ultraliberale antigodsdienstpartijtjes in het buitenland bezig te houden, voor hen hebben we nieuws. En dat nieuws zullen we op ons congres in het najaar verder toelichten. Want ons laat dit alles niet koud. En u kunt er iets aan doen. Samen met ons!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter